Gezondheid

Werken aan mijn gezondheid

Onze visie in verband met gezondheid luidt: ‘het beste geneesmiddel ben je zelf’. We krijgen vaak de terechte vraag: "dokter, wat kan je hieraan doen? Zal medicatie mij helpen? Of zijn er andere behandelingen die je mij kan voorschrijven?" De tijd om patiënten enkel tevreden te willen stellen met een pilletje dat jammer genoeg niet altijd even goed zijn werk doet, is voorbij.

Gezondheid heeft voor iedereen een andere definitie. Voor de meesten van ons geldt wel dat je aan je gezondheid kan werken om je gezondheidsniveau ofwel te verbeteren, ofwel zolang mogelijk stabiel te houden en te streven naar een zo traag mogelijke achteruitgang.

Waar wil ik aan werken?

Vragen over mijn gezondheid

Indien je een vraag hebt over je gezondheid, wensen we je hier graag bij te begeleiden op een manier die het beste bij u past.

Gezondheids-ID

In het digitale tijdperk zijn er steeds meer medische gegevens over jou beschikbaar via het internet. Jouw identiteitskaart geeft u toegang tot deze informatie. Deze gegevens zijn enkel te bekijken door jij zelf of door de arts die jou hiervoor om toestemming heeft gevraagd. Dit wordt een ‘therapeutische relatie’ genoemd. Het is zeer nuttig om een ‘therapeutische relatie’ met je huisarts te hebben. Telkens er nieuwe informatie over jou is verschenen, wordt deze informatie in principe ook automatisch doorgegeven aan het medisch dossier van uw huisarts.

'Welke informatie is er allemaal te vinden over mij?' is een terechte vraag die je jezelf kan stellen. Er zijn hierbij zeer vele verschillende bronnen die elk vanuit hun eigen netwerk informatie beschikbaar stellen. Gelukkig is er 1 website,  aangeboden door de Federale overheid,  die alle verschillende patiëntenportalen probeert te bundelen. BELANGRIJKE TIP: Kijk zeker even na of je gegevens volledig zijn en of er geen belangrijke informatie ontbreekt, bespreek dit met je huisarts.

Bereikbaarheid van MCO

  • Oude Meirstraat 30, 2390 Oostmalle
    (Dokter Eggers, Dokter Hoste)
  • Oude Meirstraat 32, 2390 Oostmalle
    (paramedici: verpleegkundige, beweegcoach, …)

Met de wagen
De huisartsen zijn enkel via de Herentalsebaan bereikbaar, (niet via de Turnhoutsebaan)
De verpleegkundige is enkel via de Turnhoutsebaan bereikbaar.

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.