Wat is het verschil tussen een psycholoog en een personal coach.

Een psycholoog is een persoon die zich professioneel gespecialiseerd heeft in de gedragingen, gevoelens, gedachten en de algehele geestelijke gezondheid van de mens. Een psycholoog is opgeleid om diagnoses te kunnen stellen bij psychische aandoeningen zoals depressie, angst, posttraumatische stressstoornis, enz.., nodig om je hierbij zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Een personal coach kan zich ook richten op het begrijpen van menselijk gedrag, gedachten en emoties. De focus kan daarbij eerder liggen op het helpen van mensen bij het identificeren en bereiken van persoonlijke doelen op verschillende gebieden van het leven, zoals carrière, relaties, gezondheid en welbevinden. 
Veel goede psychologen zijn werkzaam als coach en veel goede coaches zijn goed psychologisch onderlegd.  Zolang er geen sprake is van psychische problematiek, zijn er een aantal redenen te verzinnen, waarvoor psycholoog of coach je allebei verder kunnen helpen. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij je behandelaar en het gevoel hebt dat je geholpen wordt.


Op volgende websites wordt er dieper op de verschillen in gegaan:


 

Bereikbaarheid van MCO

  • Oude Meirstraat 30, 2390 Oostmalle
    (Dokter Eggers, Dokter Hoste)
  • Oude Meirstraat 32, 2390 Oostmalle
    (paramedici: verpleegkundige, beweegcoach, …)

Met de wagen
De huisartsen zijn enkel via de Herentalsebaan bereikbaar, (niet via de Turnhoutsebaan)
De verpleegkundige is enkel via de Turnhoutsebaan bereikbaar.

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.