Ik denk dat ik zwanger ben. Wat moet ik doen?

Indien u het vermoeden heeft dat u zwanger zou kunnen zijn omdat uw menstruatie niet wil komen, u heeft last van misselijkheid of spanning in de borsten, is het verstandig om een zwangerschapstest te doen. Dit kan eenvoudig getest worden via urine en is zeer betrouwbaar. Een zwangerschapstest kan je bij de apotheek kopen, maar ook bij een drogist. Ze zijn allemaal betrouwbaar.

Zwangerschapstest positief
Indien de zwangerschapstest positief blijkt te zijn, maak dan zo snel mogelijk met onze verpleegkundige een afspraak (bij een gewenste zwangerschap). Indien het om een ongewenste zwangerschap gaat, neem dan contact op met één van de artsen. Tijdens de consultatie kan het verdere verloop besproken worden en komt u te weten wanneer u best een afspraak maakt bij de gynaecoloog. Meer informatie in verband met zwangerschap: www.thuisarts.nl/zwangerschap/ik-ben-zwanger-0 en onbedoelde zwangerschap: www.thuisarts.nl/onbedoeld-zwanger

Zwangerschapstest negatief
Indien de zwangerschapstest negatief is, kan het zijn dat u ofwel niet zwanger bent of dat u de test te vroeg gedaan hebt. Herhaal de test na één week. Indien de test nog steeds niet afwijkend is en u heeft nog steeds het gevoel dat u zwanger zou kunnen zijn, maak dan een afspraak bij ons.

Bereikbaarheid van MCO

  • Oude Meirstraat 30, 2390 Oostmalle
    (Dokter Eggers, Dokter Hoste)
  • Oude Meirstraat 32, 2390 Oostmalle
    (paramedici: verpleegkundige, beweegcoach, …)

Met de wagen
De huisartsen zijn enkel via de Herentalsebaan bereikbaar, (niet via de Turnhoutsebaan)
De verpleegkundige is enkel via de Turnhoutsebaan bereikbaar.

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.