Hoeveel moet ik betalen?

Hoeveel u moet betalen of hoeveel u nadien gaat terugtrekken van uw ziekenfonds is afhankelijk van uw statuut bij uw ziekenkas. Bij een standaard statuut (nummer xx0/xx0) betaalt u in principe de volledige consultatie of het huisbezoek en ontvangt u hierbij een getuigschrift dat je kan binnenbrengen bij de ziekenkas. Indien u recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming, (nummer xx1/xx1 op uw klevertje) zijn we sinds 1 oktober 2015 verplicht om de kosten van de consultatie rechtstreeks met uw ziekenfonds te regelen. U betaalt enkel nog 1 euro remgeld (link naar FAQ wat is remgeld). Voor de patiënten met statuut van chronisch zieke zijn we niet verplicht om dit derdebetalerssysteem toe te passen, maar kunnen zij gebruik maken van dit systeem en enkel een remgeld betalen van 4 euro.
Meer informatie: FAQ - wat is remgeld?.
In onze praktijk proberen wij hier automatische gebruik van te maken. Dit is enkel geldig voor de consultaties, voor de huisbezoeken bestaat er sowieso geen verplichting en kan een volledig bedrag gevraagd worden. Ook hier proberen wij voor vaste patiënten hierin tegemoet te komen.

Uitzonderingen op deze tarieven:

 • Opgelet deze tarieven zijn enkel geldig voor patiënten die bij onze praktijk een GMD (globaal medisch dossier) hebben.
  Meer informatie: FAQ - wat is een GMD?
 • Wanneer aanvullende onderzoeken dienen te gebeuren, zoals een EKG, een uitstrijkje, een hechting … kan het zijn dat u meer zal moeten betalen en in verhouding ook iets meer zal terugtrekken.
 • Afhankelijk van uw ziekenkas kan er nog een extra tegemoetkoming zijn met betrekking tot het remgeld, bijvoorbeeld afhankelijk van uw leeftijd.
 • Personen die in een zorgtraject zitten hoeven tijdens de consultatie geen remgeld te betalen indien ze een verhoogde tegemoetkoming hebben of het statuut van chronisch zieke hebben of krijgen hun remgeld nadien volledig terugbetaald via hun ziekenfonds.
  Meer informatie: FAQ - wat is een zorgtraject
 • Tijdens de wachtdienst (avond, nacht en weekend en feestdagen) gelden andere tarieven.
Conventietarieven 2019 Gewoon statuut
xx0/xx0
Verhoogde tegemoetkoming xx1/xx1 Chronische zieke
  Te betalen Terugtrekken van ziekenkas Remgeld Te betalen remgeld Te betalen remgeld
Consultatie 26,5 euro 22,5 euro 4 euro 1 euro 4 euro

Avondconsultatie

(begint officieel vanaf 18u)
30,5 euro 26,5 euro 4 euro 1 euro 4 euro
Huisbezoek 39 euro 26 euro 13 euro 3 euro 13 euro

Bereikbaarheid van MCO

 • Oude Meirstraat 30, 2390 Oostmalle
  (Dokter Eggers, Dokter Hoste)
 • Oude Meirstraat 32, 2390 Oostmalle
  (paramedici: verpleegkundige, beweegcoach, …)

Met de wagen
De huisartsen zijn enkel via de Herentalsebaan bereikbaar, (niet via de Turnhoutsebaan)
De verpleegkundige is enkel via de Turnhoutsebaan bereikbaar.

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.