verpleegforfait

VANAF 01/07/2024 START HET “VERPLEEGKUNDIG FORFAIT” 

 

Sinds enkele jaren is Medisch centrum oost een Medisch huis. Dit houdt in dat je bij onze artsen en verpleegkundigen op de praktijk niets dient te betalen voor je consultatie.  Vanaf 01/07/2024 gaan we de volledige verpleegkundige thuiszorg ook mee implementeren in ons medisch huis.  

Wij zijn ervan overtuigd dat dit de laatste stap is in onze visie naar goede en totale zorg voor onze patiënten. We hebben hierdoor meer inzicht in de verpleegkundige thuiszorg en kunnen beter opvolgen hoe het met je gaat en tijdig bijsturen indien nodig. 

 

VERANDERT ER DAN IETS VOOR MIJ? 

Voor jou als patiënt gaat er weinig veranderen.  

Je mag nog steeds kiezen welke thuisverpleegkundige voor jou zal zorgen. 

 

WAT VERANDERT DAN WEL? 

Achter de schermen gaat er wel wat veranderen: 

De thuisverpleegkundigen gaan niet meer rechtstreeks aan het RIZIV factureren, maar zullen hun inkomsten via MCO verwerven. 

Om dit goed op te volgen zullen de artsen en het verpleegkundig team de aanvragen tot thuiszorg mee opvolgen en bijsturen waar nodig. 

 

WAT MOET IK DOEN ALS IK EEN THUISVERPLEEGKUNDIGE NODIG HEB?

  • Neem bij voorkeur  contact op met onze secretaresse via telefoon of via mail, ze kan samen met jou bekijken welke je zorg je nodig hebt.  
  • OF je belt rechtstreeks naar een thuisverpleegkundige. Je vindt de gegevens van een thuisverpleegkundige ook terug op onze website. De thuisverpleegkundige zal ons op de hoogte brengen van de start of verlenging van je zorgen thuis. Na goedkeuring door MCO kan deze starten of verlengd worden. 

Bereikbaarheid van MCO

  • Oude Meirstraat 30, 2390 Oostmalle
    (Dokter Eggers, Dokter Hoste)
  • Oude Meirstraat 32, 2390 Oostmalle
    (paramedici: verpleegkundige, beweegcoach, …)

Met de wagen
De huisartsen zijn enkel via de Herentalsebaan bereikbaar, (niet via de Turnhoutsebaan)
De verpleegkundige is enkel via de Turnhoutsebaan bereikbaar.

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.