afspraken bij doktersNieuwsbrief


Binnenkort géén betalingen meer bij consultatie van de huisarts. Wij regelen het abonnement rechtstreeks met uw ziekenfonds!
Medisch Centrum Oost wordt een forfaitaire praktijk.


Waarom een abonnement?

Onze huidige manier van werken, wordt prestatiegeneeskunde genoemd. Dit wil zeggen dat een dokter betaald wordt enkel op het moment dat er een prestatie is verricht, ongeacht hoeveel tijd hiervoor nodig is. We merken echter meer en meer dat deze manier van werkenv te uniform is. Iedere patiënt is uniek en iedere zorgvraag is uniek. U wilt soms liever enkel telefonisch geholpen worden, de andere keer wenst u ons graag uitgebreid te consulteren. Daarom hebben we gekozen voor een systeem waarbij we op maat van de patiënt kunnen werken. De abonnementsgeneeskunde (zoals een forfaitaire praktijk) maakt het mogelijk om deze vorm van zorg aan te bieden. Op termijn hopen we uit te groeien tot een multidisciplinaire praktijk waar ook de verpleegkundige een volwaardige plaats krijgt. We willen u zo optimaal mogelijk blijven opvolgen. We zijn ervan overtuigd dat andere zorgverleners ons hiervoor even kwaliteitsvol kunnen bijstaan.

Voordelen  • Geen betaling voor de consultatie.
  • Herhaalrecepten aanvragen wordt eenvoudiger.
  • Nog meer focus op preventie.
  • Consultatie bij wachtdokter zal Medisch Centrum Oost vergoeden.

Nadelen  • Het ziekenfonds verwacht dat u enkel bij onze praktijk op consultatie gaat. U mag een andere huisarts consulteren, maar u zal niet vergoed worden door uw ziekenfonds.


Wanneer kan ik mij inschrijven in de praktijk?

Inschrijven is gratis en kan vanaf 1 april 2019. Tijdens de volgende uren is onze secretaresse aanwezig op de praktijk om u verder te informeren. Eventueel kan u meteen inschrijven.

ma 9.30 - 11.30 u.
di 9.30 - 11.30 u.
wo 9.30 - 11.30 u. 12.30 - 16.00 u.
do 9.30 - 11.30 u. 16.00 - 19.30 u.
vr 9.30 - 11.30 u. 12.30 - 16.00 u.

Hebt u nog vragen?

Misschien vindt u wel een antwoord bij onze veel gestelde vragen.


Bereikbaarheid van de praktijk

Oude Meirstraat 30 2390 Oostmalle

Met de wagen
De praktijk is enkel via de Herentalsebaan bereikbaar.
(niet via de Turnhoutsebaan)

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Ook met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.

Klik hier om de wegbeschrijving in PDF te bekijken.