Nieuwsbrief corona en heropstarten van de praktijk

 

Corona nieuws
In de eerste plaats willen we benadrukken dat indien je ongerust bent over eender welke klacht, je zeker niet mag nalaten ons te contacteren. Dokter Tom en dokter Jessy hebben elke dag van de week een beluurtje van 8:30 uur ‘s morgens tot 9:30 uur ‘s morgens. Deze beluurtjes moet je zeker gebruiken als je graag dezelfde dag nog geholpen wilt worden.

 

Fases van de heropstart

De heropstart zal in verschillende fases verlopen en kan op elke moment teruggeschroefd worden, afhankelijk van de beslissingen van de veiligheidsraad.

 1. Tijdens de lockdown periode was het enkel mogelijk om een consultatie aan te vragen voor dringende zaken.
 2. In de volgende fase hebben we naast de dringende consultatie ook ruimte gemaakt voor niet dringende consulten, die beter niet langer uitgesteld kunnen worden. In deze fase bleef de online agenda gesloten, zowel voor de artsen als de verpleegkundigen.
 3. In de fase daarna is de agenda van onze verpleegkundige online beschikbaar gemaakt, zodat routinecontroles en onderzoeken bij niet zieke personen door de patiënt zelf ingepland kan worden. Alle afspraken bij de artsen gebeurden nog steeds na telefonisch overleg met één van de artsen.
 4. In de huidige fase kunnen er bij Dokter Tom 2x per week op dinsdagavond en donderdagvoormiddag zelf online afspraken worden in geboekt. Bij dokter Jessy kan je zelf online teleconsulten inboeken op woensdagvoormiddag en donderdagavond.
 5. In een latere fase hopen we de agenda van de artsen volledig open te stellen, zodat we op maat van de patiënt kunnen gaan werken. Dit zal dan inhouden dat zowel fysieke contacten als consultaties via telefoon, via mail of via videoconsultaties kunnen uitgevoerd worden. Maar wanneer dat zal gebeuren, is nog moeilijk te voorspellen.

 


 

Wat verwacht Medisch Centrum Oost van u?

 • Kom niet naar de praktijk bij koorts en/of luchtwegenklachten. Neem telefonisch met ons contact.
 • Blijf de aanbevelingen van de overheid goed opvolgen.
 • Hebt u enkel herhaalrecepten nodig, bekijk dan de volgende pagina.
 • Indien u een afspraak wenst te maken, bel één van de artsen tijdens de beluurtjes of stuur een mail naar dokter@mcoost.be
 • Wacht bij voorkeur in de wagen of buiten (bij mooi weer) tot het exacte uur van uw afspraak. Hebt u een afspraak bij onze verpleegkundige, dan komt ze u halen op de parking.

 

 • Volg de hygiënische adviezen op van de overheid, met specifieke aandacht voor het wassen van de elleboogplooi vóór uw bezoek aan de praktijk. Voor meer uitleg, zie ook de veelgestelde vragen pagina over corona.

 

 • Draag bij aankomst een mondmasker. Meer informatie over hoe je een mondmasker best draagt, lees je ook bij de veel gestelde vragen pagina.
 • Maak gebruik van de alcoholgel bij binnenkomst én bij vertrek.
 • Respecteer zoveel mogelijk de afstand.
 • Kom bij voorkeur alleen naar de praktijk.

 

 • Betaal bij voorkeur door middel van bancontact of Payconiq (enkel van toepassing indien je niet bent ingeschreven, hoe je je inschrijving in orde kan brengen, lees je hier.)

 

 • Kom niet naar de praktijk bij koorts en/of luchtwegenklachten, neem telefonisch met ons contact.

 

Wat kan u van Medisch Centrum Oost verwachten?

 

 • De routine consulten (bloeddrukcontroles, bloednames en andere technische handelingen) gaan door op de locatie 32 (praktijkruimte van de verpleegkundige) Deze locatie is enkel bedoeld voor NIET zieke patiënten.

 

 • De overige consulten gaan door op de vertrouwde locatie 30 (praktijkruimte van de artsen), met uitzondering van de patiënten met koorts en klachten van bovenste luchtwegen. Zij vernemen, na telefonisch consult, welke de te volgen stappen zijn.

 

 • Beide praktijken worden dagelijks grondig gepoetst. Het team van Medisch Centrum Oost maakt gebruik van mondmaskers, handschoenen en beschermschorten indien nodig. Na elk consult worden de praktijkruimtes ontsmet.

 

 • Testen op corona door middel van wisser of via bloednames, worden enkel uitgevoerd bij niet zieke personen en enkel op vraag van externe instanties (reizen naar het buitenland, opname rusthuis of geplande opname in het ziekenhuis). Meer informatie over het nut van testen kan je lezen op de veel gestelde vragen pagina over corona.

 

 

Bereikbaarheid van de praktijk

 • Oude Meirstraat 30, 2390 Oostmalle
  (Dokter Eggers, Dokter Hoste)
 • Oude Meirstraat 32, 2390 Oostmalle
  (paramedici: verpleegkundige, diëtist, …)

Met de wagen
De huisartsen zijn enkel via de Herentalsebaan bereikbaar, (niet via de Turnhoutsebaan)
De verpleegkundige is enkel via Turnhoutsebaan bereikbaar.

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Ook met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.