afspraken bij dokters

Moet ik mij laten vaccineren? Hoe kan ik het vertrouwen? Dit is een nieuwe technologie. Ik wil meer tijd om te zien of dit veilig is.

Ons beste antwoord op dit ogenblik:
Neem het vaccin zodra u de kans heeft. Dit is waarom:

Wat weten we over het virus

Het is een nieuw virus. We begrijpen op dit ogenblik nog niet het natuurlijke verloop van deze infectie en het genezingsproces. We hebben geen idee wat de langetermijneffecten van dit virus zijn. Wij denken dat het eerder een vaatziekte is die bij sommige mensen aanzienlijke langetermijneffecten heeft, variërend van hartaanvallen tot bloedklonters, chronische vermoeidheid en zelfs erectiestoornissen. Het is ook heel onvoorspelbaar wie het doodt en hoelang de "natuurlijke immuniteit" duurt.

Wat weten we over het vaccin

Dit type vaccin is nieuw in uitvoering, maar in theorie niet nieuw en wordt al langer gebruikt. Dankzij het feit dat het om een pandemie gaat en een snel verspreidend virus is, zijn op korte termijn zeer veel testen en resultaten binnen kunnen komen, waar we anders jaren op moeten wachten. Hebben farmabedrijven stappen overgeslagen in de ontwikkeling van het vaccin? Neen, Ze hebben geen stappen overgeslagen, maar er veel tegelijkertijd gezet. Zo werden bijvoorbeeld al grootschalige fase 3-studies voorbereid toen de resultaten van de ¬fase 1-studies nog niet bekend waren. Door zo te werken werd geen tijd verspild. De farmabedrijven hebben de hoogste prioriteit aan de coronavaccins gegeven, waardoor het allemaal zeer snel gaat. De conclusie van dit vaccin is dat het opvallend het vermogen heeft om symptomatische ziekten, ernstige ziekten en alle sterfgevallen te voorkomen. En dat is geweldig.

Met de snelheid waarmee deze infectie zich verspreidt, zal iedereen ooit worden blootgesteld via ofwel natuurlijke infectie ofwel vaccinatie: het gaat erom dat je gewoon een keuze maakt.

Samengevat

Ten eerste vaccinatie is betrouwbaarder, zorgt voor meer voorspelbare immuniteit EN het belangrijkste: het zal u niet doden.

Ten tweede ondanks dat de resultaten van het vaccinatie-onderzoek nog enkel korte termijngegevens heeft, kunnen we toch stellen dat wetenschappelijk gezien op lange termijn we meer zicht hebben op wat het vaccin zal doen, dan wat het effect van een covidinfectie op lange termijn heeft.

Denk hierbij niet alleen aan wat dit effect op uzelf kan hebben, maar ook de gevolgen voor uw naasten.

wegbeschrijving

Bereikbaarheid van de praktijk

  • Oude Meirstraat 30, 2390 Oostmalle
    (Dokter Eggers, Dokter Hoste)
  • Oude Meirstraat 32, 2390 Oostmalle
    (paramedici: verpleegkundige, diëtist, …)

Met de wagen
De huisartsen zijn enkel via de Herentalsebaan bereikbaar, (niet via de Turnhoutsebaan)
De verpleegkundige is enkel via Turnhoutsebaan bereikbaar.

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Ook met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.