afspraken bij dokters

 

Werken aan mijn gezondheid

Onze visie in verband met gezondheid luidt: ‘het beste geneesmiddel ben je zelf’. We krijgen vaak de terechte vraag: "dokter, wat kan u hieraan doen? Zal medicatie mij helpen? Of zijn er andere behandelingen die u mij kan voorschrijven?" De tijd om patiënten enkel tevreden te willen stellen met een pilletje dat jammer genoeg niet altijd even goed zijn werk doet, is voorbij.

Gezondheid heeft voor iedereen een andere definitie. Voor de meesten van ons geldt wel dat u aan uw gezondheid kan werken om uw gezondheidsniveau ofwel te verbeteren, zolang mogelijk stabiel te houden en te streven naar een zo traag mogelijke achteruitgang.

 

Waar wil ik aan werken?

Kan ik zelf weten waar ik sta met mijn gezondheid? Ben ik misschien al goed bezig? Of kan het beter? Binnenkort zal hier een online vragenlijst beschikbaar zijn. Daarna krijg je een persoonlijk plan om gezondheidsproblemen te voorkomen of aan te pakken. Informatie volgt. Informatie over check-up vind je ook bij de veel gestelde vragen pagina.
Bewegen is belangrijk, zowel voor uw fysieke gezondheid als voor uw mentale gezondheid. Hoeveel moet u nu bewegen per dag? Klik hier voor meer info over de bewegingsdriehoek.

Heeft u het zelf moeilijk om hiermee aan de slag te gaan, vraag dan een verwijsbrief aan uw huisarts. Uw huisarts kan u doorsturen naar een beweegcoach om samen met u een beweegplan op te maken. Voor meer informatie over ‘bewegen op verwijzing’, klik hier
'Fit in je hoofd, goed in je vel' is een zelfhulpwebsite om mentaal in evenwicht te blijven. Met deze website leert u controle over uw eigen leven te hebben. U leert uzelf te waarderen. U kan het hoofd bieden aan stress en tegenslag. U leert positief in het leven te staan. Ga aan de slag op www.fitinjehoofd.be

Wil u graag met een professional hierover praten, kan u altijd bij de huisarts terecht. Uw huisarts kan u doorverwijzen.
In onze praktijk krijgen we vaker de vraag of ‘ik geen tekorten zou hebben’, dan de vraag of er misschien niet ‘te veel’ van bepaalde voedingsstoffen worden ingenomen. Een evenwichtige voeding houdt eerst en vooral in dat u bewust bent wat u eet en dat u ook weet welke voedingsstoffen u eet.

Voor meer informatie in verband met goede voedingskeuze, verwijs ik naar volgende websites:
Met gezonde gewoontes, bedoelen we dat af en toe zondigen natuurlijk moet kunnen. Maar met sommige gewoontes kunnen we beter niet beginnen of indien reeds gestart, raden we aan om zeker proberen te stoppen. We hebben het hier bijvoorbeeld over roken. Uw huisarts kan u hiermee begeleiden om te stoppen met roken. Praat erover met uw arts.

Er bestaan ook vele websites waar u informatie en hulp kan vinden:
Ondertussen weten we dat een gezonde levensstijl uw kans op het ontwikkelen van kanker kan verminderen. Maar we moeten daarin duidelijk beseffen dat zelfs met een gezonde levensstijl, u geen garantie hebt op een ziektevrij bestaan. Enkel de kans op het ontwikkelen van kanker wordt kleiner, maar is zeker niet gelijk aan nul. Van de vele kankers die er bestaan, zijn er maar 3 kankers waar we op tijd kunnen bij zijn, vooraleer er sprake is van kanker. Het gaat hier over baarmoederhalskanker, darmkanker en borstkanker. Jammer genoeg zijn er bij alle screeningsonderzoeken zowel voordelen als nadelen aan verbonden. Voor meer informatie kijk op www.bevolkingsonderzoek.be/nl/screenen/voor-en-nadelen of bespreek dit met uw arts.

De resultaten van deze onderzoeken of wanneer u de volgende uitnodiging zult ontvangen vind u op uw eigen gezondheidspagina

 

Vragen over mijn gezondheid

Indien u een vraag hebt over uw gezondheid, wensen we u hier graag bij te begeleiden op een manier die het beste bij u past.

Zit u met een acuut probleem, kijk even bij hulpverwijzer om te kijken wie u het beste kan helpen.
Zit u met een klacht, maakt u zich ergens ongerust over, maak gerust een afspraak met uw huisarts om dit verder te bespreken.
Twee keer per week, telkens in de namiddag hebben zowel dokter Tom als dokter Jessy een beluurtje. Dit is het ideale moment indien u uw arts wil spreken, maar liever niet wil storen tijdens de consultatie. Een uur is snel voorbij en we merken dat het niet altijd evident is om uw arts te bereiken. U kan uw arts via andere kanalen bereiken en eventueel vragen om op een ander moment terug te bellen. Klik hier om de beluurtjes te raadplegen.
U kan indien u dat wenst een vraag via mail stellen. Let wel, een vraag via mail is nooit dringend en wordt zeker niet meteen beantwoord. Hou er rekening mee dat indien uw mail medische informatie bevat, deze informatie door onbekenden altijd getraceerd kunnen worden. Klik hier om contact via mail op te nemen.
Ga naar Helena.
Dit is een beveiligd patiëntenportaal waarop uw huisarts op uw vraag documenten kan plaatsen. Om toegang te krijgen tot dit platform, hebt u een persoonlijke code (een sleutel) nodig. Deze code kan u bij ons opvragen. De code is 48 uur geldig en kan uw arts op uw vraag aan u bezorgen. U kan ook zelf een login aanmaken. U moet dan beschikken over een kaartlezer of een itsme-app.

Enkel uw huisarts kan hierop documenten plaatsen. Uw huisarts kan hier laboresultaten op plaatsen, zodra ze beschikbaar zijn. Uw huisarts kan hier verwijsbrieven of aanvragen voor medische beeldvorming op plaatsen. We promoten deze manier van werken, vermits privacy hierop gegarandeerd is en wij rechtstreeks vanuit uw medisch dossier kunnen werken. Daarnaast ontvangt u automatisch in uw mailbox een bericht wanneer een zorgverlener een bericht op uw Helena account heeft gezet.

De documenten die op uw account staan, worden niet langer dan 6 maanden bewaard. Indien u deze documenten wil bewaren op Helena zelf, dan zal Helena u hiervoor een vergoeding vragen van 10 euro per jaar. Uiteraard blijven de documenten die wij u bezorgd hebben in uw medisch dossier steeds beschikbaar.

Bekijk hier de handleiding i.v.m. Helena.

 

Gezondheids-ID

In het digitale tijdperk zijn er steeds meer medische gegevens over u beschikbaar via het internet. Uw identiteitskaart geeft u toegang tot deze informatie. Deze gegevens zijn enkel te bekijken door uzelf of door de arts die u hiervoor om toestemming heeft gevraagd. Dit wordt een ‘therapeutische relatie’ genoemd. Het is zeer nuttig om een ‘therapeutische relatie’ met uw huisarts te hebben. Telkens er nieuwe informatie over u is verschenen, wordt deze informatie in principe ook automatisch doorgegeven aan het medisch dossier van uw huisarts.

'Welke informatie is er allemaal te vinden over mij?' Is een terechte vraag die u zichzelf kan stellen. Er zijn hierbij zeer vele verschillende bronnen die elk vanuit hun eigen netwerk informatie beschikbaar stellen. Gelukkig is wordt er 1 website aangeboden door de Federale overheid die alle verschillende patiëntenportalen probeert te bundelen. BELANGRIJKE TIP: Kijk zeker even na of je gegevens volledig zijn en of er geen belangrijke informatie ontbreekt, bespreek dit met je huisarts.

(initiatiefnemer federale overheid en bundelt de overige patiëntenportalen)

Ga naar www.mijngezondheid.belgie.be
Dit platform verzamelt alle verschillende patiëntenportalen waar u informatie over uzelf kunt terugvinden. Via dit kanaal kan u de verschillende deuren openen naar uw:
 • Gezondheidssamenvatting (beknopt medisch dossier = Sumehr)
 • Medicatieschema
 • Rapporten en resultaten (zoals mynexushealth, CoZo)
 • Resultaten en planning voor de bevolkingsonderzoeken naar darmkanker, baarmoederhalskanker en borstkanker
 • Persoonlijke informatie bij uw ziekenfonds (in ontwikkeling)
 • ...
PAS OP
Deze website niet verwarren met mijngezondheid.net. Deze website is van een firma van Nederland. Verder ook niet te verwarren met de website gezondheid.be. Deze website is de grootste gezondheidswebsite van Vlaanderen. Deze website is een privé-initiatief en staat niet onder de verantwoordelijkheid van een overheid.
Ga naar www.cozo.be.
CoZo staat voor Collaboratief Zorgplatform. Via deze website worden alle medische resultaten van u (labo’s, verslagen van specialisten) gebundeld. Hier kan u ook een gezondheidssamenvatting terugvinden (Sumehr).

raadpleegbaar door uw arts

Ga naar www.mynexuzhealth.be.
Mynexuzhealth is een beveiligde website en beschikt over een app. Enkel voor patiënten van nexuzhealth-ziekenhuizen. AZ Malle en AZ Turnhout zijn bijvoorbeeld nexuzhealthziekenhuis. Via mynexuzhealth krijgt u inzage in uw medisch dossier van het ziekenhuis en krijgt u ook zicht op de afspraken die u hebt in het ziekenhuis.

raadpleegbaar door uw arts
Ga naar MyHealthviewer.
Deze website bundelt uw medicatieschema, vaccinatieschema en bevat ook een gezondheidssamenvatting. Op deze website is alle informatie terug te vinden die op Vitalink verschijnt. Vitalink is een systeem waarmee huisartsen, thuisverpleegkundigen en apothekers digitale gegevens over hun patiënten eenvoudig en veilig met elkaar kunnen delen.

 

 

 

wegbeschrijving

Bereikbaarheid van de praktijk

 • Oude Meirstraat 30, 2390 Oostmalle
  (Dokter Eggers, Dokter Hoste)
 • Oude Meirstraat 32, 2390 Oostmalle
  (paramedici: verpleegkundige, diëtist, …)

Met de wagen
De huisartsen zijn enkel via de Herentalsebaan bereikbaar, (niet via de Turnhoutsebaan)
De verpleegkundige is enkel via Turnhoutsebaan bereikbaar.

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Ook met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.