afspraken bij dokters

Medisch Centrum Oost

Praktische afspraken

 

Wat heeft Medisch Centrum Oost u te bieden?

dokter

Beide artsen zijn geaccrediteerd en geconventioneerd en beschikken over een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid.

verpleging
secretariaat
 • kan voor u een afspraak maken bij uw huisarts, de verpleegkundige of de psycholoog.
  Meer info: Afspraak maken
 • kan u verder helpen i.v.m. terugbetalingen van getuigschriften tijdens een wachtdienst.
  Meer info: Hoeveel moet ik betalen?
 • kan u verder helpen in verband met vragen over uw inschrijving of uitschrijving in onze praktijk.
  Meer info: Inschrijven forfaitaire praktijk
dokter
 • Kan u kortdurend begeleiden (+- 8 sessies)
 • Kan u begeleiden bij relationele moeilijkheden, opvoedingsproblemen, rouw en verlieswerking.
 • Kan u handvaten geven bij stress, burn-out, depressieve klachten en aanpassingsmoeilijkheden.
 • Praktisch: Een consultatie duurt ongeveer 50 minuten en kost 50 euro. Dit is niet inbegrepen in het abonnement bij uw huisarts. Contant te betalen, let op hier is geen bancontact mogelijk. Bespreek met uw huisarts indien uw behoefte hebt aan een gesprek met de psycholoog. Wij regelen voor u dan een afspraak. Meer info: het team - Psycholoog

   

  Wat is een forfaitaire praktijk?

  info
  Forfait houdt in dat Medisch Centrum Oost een vast bedrag (een forfait) per maand per ingeschreven patiënt ontvangt van het ziekenfonds. Het hangt er niet van af of u juist veel ziek bent geweest of juist niet. In deze forfait zitten al uw geneeskundige zorgen inbegrepen. Zelf moet u niets betalen.
  info
  In een forfaitaire praktijk kan u zich inschrijven. Na ondertekening van een abonnement heeft u recht op alle medische zorgen. U hoeft geen consultatie te betalen. U engageert zich om enkel de huisartsen van Medisch Centrum Oost te raadplegen.

  Let op: Consulten bij andere huisartsen zal de ziekenkas niet meer terugbetalen! De medische kosten tijdens een wachtdienst, zal Medisch Centrum Oost wel terugbetalen. (volgens de rizivtarieven).
  info
  Alle patiënten die wonen in de regio Oostmalle, Westmalle, Vlimmeren, Rijkevorsel, St. Lenaarts, Zoersel, Wechelderzande kunnen zich inschrijven. Indien u buiten deze regio woont en u wilt zich toch inschrijven, neem dan even contact met ons op zodat we samen de voorwaarden en mogelijkheden kunnen bekijken.

  Ontdek hier het werkingsgebied van Medisch Centrum Oost!

  Overige vragen in verband met forfaitaire praktijk? Meer info: FAQ - Wie kan zich inschrijven

  Hoe u zich moet inschrijven, leest u hieronder (wat verwacht MC Oost van u?)

   

  Wat verwacht MC Oost van u?

  info

  Alle patiënten die wonen in de gemeente Malle en de naburige (deel)gemeentes Vlimmeren, Rijkevorsel, St. Lenaarts, Zoersel, Wechelderzande kunnen zich inschrijven. Indien u buiten deze regio woont en u wilt zich toch inschrijven, neem dan even contact met ons op zodat we samen de voorwaarden en mogelijkheden kunnen bekijken.

  Indien u reeds bij ons patiënt bent (GMD) vóór de omschakeling naar een forfaitaire praktijk maar niet in de regio woont, kan u zich bij ons inschrijven.

  Ontdek hier het werkingsgebied van Medisch Centrum Oost!

  • Voor de inschrijving komt u persoonlijk naar de praktijk met uw identiteitskaart, indien van toepassing brengt u ook de kidsID of IS+ kaart van uw kind(eren) mee.
  • Indien u akkoord gaat met de voorwaarden van het forfaitair systeem, kan het abonnement worden ondertekend.
  • Kinderen ouder dan 14 jaar dienen dit zelf te ondertekenen.
  • Ieder gezinslid wordt individueel ingeschreven.

  Inschrijven is gratis en kan vanaf 1 april 2019. Tijdens de volgende uren is onze secretaresse aanwezig op de praktijk om u verder te informeren. Eventueel kan u meteen inschrijven.

  ma 9.30 - 11.30 u.
  di 9.30 - 11.30 u.
  wo 9.30 - 11.30 u. 12.30 - 16.00 u.
  do 9.30 - 11.30 u. 16.00 - 19.30 u.
  vr 9.30 - 11.30 u. 12.30 - 16.00 u.

  Hier vindt u een voorbeeld van het inschrijvingsformulier.

  U kan op drie verschillende manieren een afspraak maken.
  U belt voor een afspraak naar het nummer 03 312 18 63. Vervolgens drukt u keuzetoets nummer 1. De praktijkassistente zal u dan verder helpen. U kan onze secretaresse alle dagen bereiken van 8u tot 12 u.
  Er kan ook een afspraak online gemaakt worden. Meer en meer mensen boeken hun afspraak online. Wij juichen dit toe omdat op deze manier de telefoondruk aanzienlijk vermindert.
  De online agenda is ook via deze QR-code beschikbaar.

  U kan online een keuze maken (afhankelijk bij welke arts) uit de volgende afspraken:
  • Raadpleging voor 1 persoon (10 min)
  • Raadpleging voor 2 personen (20 min)
  • Diepgaand gesprek (20 min)
  • Kleine ingreep (bv ingegroeide nagel, verwijderen van huidvlekje 20 min)
  • ECG (filmpje van het hart)
  • Gynaecologisch onderzoek
  Indien u telefonisch een afspraak maakt, kan u tevens meedelen met hoeveel personen u zal komen en of u een dubbele raadpleging nodig acht.
  U kan niet rechtstreeks een afspraak maken bij de psycholoog. Indien u het nodig acht om een afspraak te maken, neem dan met één van de huisartsen contact op tijdens het beluurtje of maak een afspraak bij de huisarts om dit bespreken.
  info
  • Zodra u ingeschreven bent, betaalt u niets voor de consultatie. Voor sommige technische prestaties of het gebruik van verbandmateriaal of medicatie kan een kleine vergoeding worden gevraagd. Indien gewenst kan u hier een rekeningafschrift van krijgen. De kostprijs van een technische prestatie hangt af van uw statuut bij de mutualiteit.
  • Bent u (nog) niet ingeschreven, dan staat het RIZIV toe dat u tot 3x/jaar in een forfaitaire praktijk op consultatie komt, zonder dat u hier ingeschreven bent. U betaalt dan gewoon uw consultatie zoals u dit gewoon bent bij een reguliere huisarts, en krijgt een getuigschriftje dat u bij de ziekenkas kan binnenbrengen. Komt u vaker langs, dan kunt u beter overwegen zich in te schrijven in de praktijk.
  • Bent u tijdens de wachtdienst bij een dokter van wacht geweest, dan kan u uw getuigschrift bij ons binnenbrengen. Het ziekenfonds zal u namelijk niet meer vergoeden. Vraag altijd een verslag aan de dokter van wacht. Wij regelen voor u de terugbetaling.
  info
  Binnenkort meer informatie.
  Voor het invullen van attesten, kan u best op voorhand even navragen of u hiervoor moet langskomen. Dit kan u telefonisch of via mail aan het secretariaat vragen. Bezorg ons tijdig de attesten, er is immers tijd nodig voor inzage in het dossier.
  Voor dringende gevallen kan u altijd naar de praktijk bellen. Druk dan keuzetoets nummer 5 in en u komt bij de arts terecht die dan ter beschikking is. De arts kan met u het probleem bespreken en op zoek gaan naar de beste oplossing. Voor niet dringende zaken, vragen we uw arts en de patiënt niet te storen tijdens de consultatie. U kan uw arts dan beter bereiken op het beluurtje.
  Meer info: FAQ - Ik heb dringend een dokter nodig en onze beluurtjes.
  Probeer steeds op tijd te komen. Indien onverwacht belet, verwittig dan de praktijkassistente.
  Zij zal de afspraak verschuiven of annuleren en de dokter verwittigen.
  Denk er tijdig aan om een afspraak (die niet dringend is) te plannen. Op de dag zelf is het niet vanzelfsprekend dat er consultatieruimte vrij is. Denk er vooral aan voor de vroege uren in verband met een nuchtere bloedname.
  Meer informatie: FAQ - ik moet altijd nuchter zijn voor bloedname
  Draag makkelijke kleding, die eenvoudig aan en uit te doen zijn. Zo kunnen de onderzoeken vlot verlopen.
  info
  Huisbezoeken kunnen enkel telefonisch aangevraagd worden: 03 312 18 63. Vervolgens drukt u keuzetoets nummer 1. Gelieve indien mogelijk voor 11.00u aan te vragen, dan kan dit nog indien gewenst ingepland worden dezelfde dag. Voor niet dringende huisbezoeken, gelieve dit enkele dagen op voorhand aan te vragen. Huisbezoeken worden gereserveerd voor personen die ernstig ziek, bedlegerig of minder mobiel zijn. Wij willen u motiveren om zoveel mogelijk zelf langs te komen: de omstandigheden voor onderzoek en behandeling zijn immers optimaal binnen de praktijkruimtes.

  Voor niet dringende adviezen of het bespreken van resultaten kan u uw arts bereiken tijdens het beluurtje. Hiervoor gebruikt u keuzetoets nummer 2. Voor administratieve zaken neemt u beter contact op met de praktijkassistente Hilde. Hiervoor gebruikt u keuzetoets nummer 3.

  Ons telefoonnummer: 03 312 18 63

  Tom Eggers
  Tom Eggers
  maandag 16.00-17.00 u.
  vrijdag 16.30-17.30 u.
  Jessy Hoste
  Jessy Hoste
  maandag 12.30-13.30u
  woensdag 16.30-17.30u
  Hilde
  Hilde
  alle voormiddagen 8.00-12.00u

   

  De telefooncentrale

  Wanneer u de praktijk belt, heeft u vanaf nu verschillende keuzemogelijkheden. Zo wordt u beter geholpen en hopen we ook dat voor de artsen de telefoonbelasting tijdens de consultatie beperkt blijft. U heeft de keuze tussen volgende toetsen:


  Toets 1: deze toets kan u gebruiken om een afspraak te maken of een huisbezoek aan te vragen.

  Toets 2:

  deze toets zal gebruikt kunnen worden voor de beluurtjes. Met deze toets komt u rechtstreeks bij uw arts naar keuze terecht, let op dit is enkel op de uren van het beluurtje. De arts kan tijdens het beluurtje maar 1 persoon tegelijk te woord staan. Indien u een bezette lijn hoort, wordt u automatisch in de wachtrij gezet. Het heeft dan geen zin om via een andere keuzetoets uw arts proberen te bereiken.
  Toets 3: deze toets kan u gebruiken om de secretaresse te spreken voor administratieve vragen.
  Toets 4: deze toets is enkel bestemd voor zorgverleners die een arts willen spreken.
  Toets 5: deze toets kan u gebruiken indien u een dringende medische vraag hebt, die niet kan wachten tot het beluurtje. Hier krijgt u de arts aan de lijn die op dat ogenblik ter beschikking is.

   

  Bereikbaarheid van de praktijk

  Oude Meirstraat 30 2390 Oostmalle

  Met de wagen
  De praktijk is enkel via de Herentalsebaan bereikbaar.
  (niet via de Turnhoutsebaan)

  Met de bus
  Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

  Met de fiets
  Ook met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.

  Klik hier om de wegbeschrijving in PDF te bekijken.