afspraken bij dokters

Ik heb dringend een dokter nodig

Aarzel niet, bel de ziekenwagen op het nummer 112. Vertel rustig aan de telefoon wat er aan de hand is en vertel duidelijk waar je je op dat moment bevindt. Neem in afwachting van de ziekenwagen alvast uw identiteitskaart of de identiteitskaart van de zieke bij de hand.
De persoon ademt niet meer en je voelt geen hartslag. Aarzel niet, bel een ziekenwagen. Vertel rustig aan de telefoon wat er aan de hand is en vertel duidelijk waar je je op dat moment bevindt. Je kan weinig verkeerd doen door te starten met reanimeren. Meer informatie over reanimeren vind je hier: www.gezondheid.be
AED
In Malle en Zoersel zijn op verschillende plaatsen AED toestellen te vinden (automatische externe defibrillator). Dit zijn reanimatietoestelen die in principe levens kunnen redden. Er bestaat een app om de dichtstbijzijnde AED te localiseren, jammer genoeg zijn nog niet zoveel AED toestellen uit de regio hierop geregistreerd. Hieronder kan u de app 'Staying Alive' downloaden.

De spoed dient enkel voor acute dringende aandoeningen die de dag zelf best behandeld worden en niet door uw huisarts kan opgevangen worden. De dichtstbijzijnde spoed bevindt zich in het AZ Sint Jozef in Malle. Klik op de afbeelding hieronder voor de routeplanner.

Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef
Oude Liersebaan 4, 2390 Malle
Medisch Centrum Oost
Aarzel niet en neem telefonisch met ons contact op (tussen 8u 's morgens en 19u 's avonds zijn wij telefonisch bereikbaar, hiervoor hoef je niet te wachten tot het beluurtje!). Wij kunnen beslissen of je best naar de praktijk of naar de spoed gaat. Bel 03 312 18 63 en druk keuzetoets nummer 5. Buiten deze uren kan u altijd contact opnemen met de huisarts die van wacht is op het nummer: 0900 10512.
Antigifcentrum
Antigifcentrum: bel: 070 245 245, meer info: www.antigifcentrum.be
zelfmoordlijn
Indien je het niet meer ziet zitten, kan je altijd bellen met de zelfmoordlijn op het nummer 1813. Er is ook een mogelijkheid om te chatten. meer info: www.zelfmoord1813.be
Vertrouwencentrum
Maak je je zorgen over een situatie waarbij je denkt aan kindermishandeling? Neem dan contact op met ons of eventueel met het vertrouwencentrum op het nummer: 1712 of website: www.kindermishandeling.be
Welke apotheek van wacht is, vind je terug op deze website www.apotheek.be of bel naar 0903 99 000. Tussen 22.00 u. 's avonds en 9.00 u. 's morgens, kan je de apotheek van wacht nog enkel terugvinden door te bellen naar het telefoonnummer: 0903 99 000. Bij bezoek aan de apotheek van wacht na 22u, moet je vaak eerst aanbellen vooraleer ze opendoen!
De tandarts van wacht kan je bereiken op het nummer 090 33 99 69 . Enkel beschikbaar op zaterdagen, zon- en feestdagen van 9.00 u. - 18.00 u.

wegbeschrijving

Bereikbaarheid van de praktijk

  • Oude Meirstraat 30, 2390 Oostmalle
    (Dokter Eggers, Dokter Hoste)
  • Oude Meirstraat 32, 2390 Oostmalle
    (paramedici: verpleegkundige, diëtist, …)

Met de wagen
De huisartsen zijn enkel via de Herentalsebaan bereikbaar, (niet via de Turnhoutsebaan)
De verpleegkundige is enkel via Turnhoutsebaan bereikbaar.

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Ook met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.