afspraken bij dokters

Ik denk dat ik zwanger ben. Wat moet ik doen?

Indien je het vermoeden hebt dat je zwanger zou kunnen zijn omdat je menstruatie niet wil komen, je hebt last van misselijkheid of spanning in de borsten, is het verstandig om een zwangerschapstest te doen. Dit kan eenvoudig getest worden via urine en is zeer betrouwbaar. Een zwangerschapstest kan je bij de apotheek kopen, maar ook bij een drogist. Ze zijn allemaal betrouwbaar.

Zwangerschapstest positief
Indien de zwangerschapstest positief blijkt te zijn, maak dan zo snel mogelijk met onze verpleegkundige een afspraak (bij een gewenste zwangerschap). Indien het om een ongewenste zwangerschap gaat, neem dan contact op met één van de artsen. Tijdens de consultatie kan het verdere verloop besproken worden en kom je te weten wanneer je best een afspraak maakt bij de gynaecoloog. Meer informatie in verband met zwangerschap: www.thuisarts.nl/zwangerschap/ik-ben-zwanger-0 en onbedoelde zwangerschap: www.thuisarts.nl/onbedoeld-zwanger

Zwangerschapstest negatief
Indien de zwangerschapstest negatief is, kan het zijn dat je ofwel niet zwanger bent of dat je de test te vroeg gedaan hebt. Herhaal de test na één week. Indien de test nog steeds niet afwijkend is en je hebt nog steeds het gevoel dat je zwanger zou kunnen zijn, maak dan een afspraak bij ons.

wegbeschrijving

Bereikbaarheid van de praktijk

  • Oude Meirstraat 30, 2390 Oostmalle
    (Dokter Eggers, Dokter Hoste)
  • Oude Meirstraat 32, 2390 Oostmalle
    (paramedici: verpleegkundige, diëtist, …)

Met de wagen
De huisartsen zijn enkel via de Herentalsebaan bereikbaar, (niet via de Turnhoutsebaan)
De verpleegkundige is enkel via Turnhoutsebaan bereikbaar.

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Ook met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.