afspraken bij dokters

Het team

Wie zijn we en waar staan we voor?

 

Missie en Visie

Na het pensioen van vader Paul Eggers, wordt de praktijk gerund door zijn zoon Tom Eggers en sinds 2012 wordt de praktijk versterkt door een tweede huisarts Jessy Hoste. Onze praktijk geeft zorg aan patiënten die hier in de buurt wonen. Personen vanaf hun geboorte tot 100 jaar en meer woonachtig in de gemeente Malle en de naburige gemeentes Zoersel, Vlimmeren, Wechelderzande, Sint Lenaarts en Rijkevorsel zijn in onze praktijk welkom. Om dit te realiseren, proberen we een maximale beschikbaarheid en bereikbaarheid te realiseren gedurende de weekdagen, waarbij we ook streven naar een gezonde verhouding tussen ons werk en privéleven.


We zijn een huisartsenpraktijk waar elke patiënt terecht kan met allerhande gezondheidsproblemen, met inbegrip van psycho-sociale vraagstukken, met vragen over zwangerschap tot vragen over het levenseinde. Hierbij hebben we zowel aandacht voor de zorg(en) van de patiënt, als aandacht voor preventie (vóóraleer er klachten voelbaar zijn). Deze integrale zorg heeft aandacht voor u als persoon, voor uw psychosociaal welzijn en houdt rekening met uw familiale en professionele context. Hierbij streven we naar een deskundig advies, gestoeld op wetenschappelijke evidentie, maar staan daarbij open en hebben respect voor uw eigen keuzes. Om een deskundig en wetenschappelijk onderbouwd advies te kunnen geven, volgen we op regelmatige basis bijscholingen. We willen ook laagdrempelig zijn en staan open voor hen die het moeilijk hebben in de maatschappij. Om dit allemaal te realiseren, verwachten we wederzijds respect en vertrouwen, w aarbij het medisch beroepsgeheim vanzelfsprekend wordt gerespecteerd.

Wij zijn een vaste associatie van evenwaardige artsen. Een patiënt mag een voorkeur hebben bij welke arts hij graag geholpen wil worden. Maar bij dringende zorg die op korte termijn gegeven moet worden, kunnen we dit niet garanderen. Beide artsen beschikken over alle medische informatie van alle patiënten. De artsen houden ook wekelijks een overleg, waarbij we het belangrijk vinden om elkaar op de hoogte te houden van zorg aan de patiënten.

Zoals de nieuwe naam het reeds doet vermoeden, willen we graag uitgroeien van een huisartsenpraktijk naar een eerste lijnspraktijk waar verschillende disciplines binnen de eerste lijns gezondheidszorg elkaar kunnen vinden. We willen dit graag realiseren door middel van samenwerkingsverbanden met andere eerste lijnswerkers zonder het kleinschalige uit het oog te verliezen. Dit vereist duidelijke communicatie, wederzijds respect en vertrouwen tussen verschillende professionals.

 

Voorstelling team

 

Tom Eggers

Tom Eggers

Huisartsgeneeskunde en de schoonheid van het beroep werden mij van jongsaf ingelepeld. Mijn vader, Paul Eggers, bouwde een bloeiende huisartsenpraktijk op in zijn geboortedorp, Oostmalle. Logisch was dan ook mijn keuze voor de studie Geneeskunde. Na een jaar stage in Lovenjoel, Vlaams Brabant, startte ik in 2000 bij vader in de praktijk in Oostmalle. Ondertussen behaalde ik ook het diploma Sportarts.


Mijn interesses gaan voornamelijk uit naar sportgerelateerde en andere orthopedische aandoeningen. Niet vreemd voor een voetbalfanaat. Andere interesses liggen bij algemene geneeskunde en palliatieve geneeskunde. Daarnaast ligt ouderenzorg mij ook nauw aan het hart. Ik volgde de opleiding tot coördinerend en raadgevend arts en bekleed deze functie in het WZC Ter Bleeke te Oostmalle, en dit trouwens samen met mijn collega, dokter Jessy Hoste. Daarnaast wil ik een huisarts zijn voor alle mensen, hoe divers ook.

 

Jessy Hoste

Jessy Hoste

Ik was ongeveer 17 jaar, toen ik besloot om Arts Zonder Grenzen te worden. Ik wilde zo graag naar het buitenland om de mensen daar te helpen. Het was snel duidelijk, ik zou geneeskunde gaan studeren. Nadat ik 1 maand vrijwilligerswerk had gelopen in Paraguay, was ik nog meer overtuigd van mijn studiekeuze. Aan de universiteit van Antwerpen heb ik mijn opleiding genoten, waarvan ik 2 maanden in Peru heb mogen doorbrengen in een klein dorpje nabij Machu Pichu.


Na mijn 7 jaren basisgeneeskunde, ben ik me gaan voorbereiden om een arts zonder grenzen te worden. Een jaar als assistent in de chirurgie en een jaar als assistent in de gynaecologie zorgde ervoor dat ik meer vertrouwen kreeg in kleine chirurgische ingrepen en bevallingen. Vervolgens heb ik na 6 maanden de tropencursus aan het Tropisch Instituut in Antwerpen volmaakt. Eindelijk in 2005 kon ik met Artsen Zonder Grenzen voor 6 maanden mijn droom vervullen in Darfur, een provincie in Soedan waar een burgeroorlog woedde. Na het beëindigen van mijn missie in Soedan, was ik zeer tevreden en voldaan keerde ik terug naar mijn familie en kersverse echtgenoot die ik 6 maanden had moeten missen.

Een tweede missie alleen zag ik echt niet zitten, dus ging ik maar op zoek naar een job in België. Niet evident als je vooral gestudeerd heb met ambitie om in het buitenland te werken. Ik koos er dan ook bewust voor om even het patiëntencontact vaarwel te zeggen en heb 3 jaar in Brussel gewerkt op een administratieve plek. Ik was eventjes ambtenaar bij het Vlaams ministerie voor volksgezondheid en hield mij vooral met preventieve projecten bezig. De Vlaamse bevolkingsonderzoeken naar borstkanker, darmkanker en baarmoederhalskanker, suicidepreventie en zwangerschapsdiabetes waren thema’s waarin ik me heb kunnen verdiepen.

Gaandeweg voelde ik aan dat ik terug nood had aan patiëntencontact en ben vervolgens aan de slag kunnen gaan op het tropisch instituut op de dienst waar personen met HIV werden behandeld. Ik voelde meteen aan dat het patiëntencontact me goed deed. En de zin in de algemene geneeskunde werd daardoor alleen maar groter. In 2010 nam ik dan ook de beslissing om opnieuw te studeren en besloot ik mij te specialiseren tot huisarts. Na 2 jaar huisarts in opleiding te zijn in een praktijk in Deurne, ben ik weer naar mijn roots verhuisd, Malle. In 2012 was ik dan ook zeer blij om mij te mogen associëren met mijn collega Tom Eggers. De aandacht voor de preventieve gezondheidszorg is mij nog nauw aan het hart gelegen.

Binnen de preventieraad van Malle en Zoersel vertegenwoordig ik de huisartsenkring. Samen met Tom volgde ik de opleiding tot coördinerend en raadgevend arts en zo ondersteunen we samen het medische luik in het WZC Ter Bleeke te Oostmalle. Tot slot ben ik als onderzoeker verbonden aan de wetenschappelijke vereniging voor huisartsen (Domus Medica) en houd mij daar vooral bezig met de darmkankerscreening.

 

Kathy Van Santvoort

Kathy Van Santvoort

Mijn naam is Kathy Van Santvoort. Ik ben geboren in 1978, gehuwd en moeder van twee dochters, een zoon en stiefzoon.

Na mijn kinesitherapie-diploma aan de Hogeschool Antwerpen, ging ik psychologie studeren aan de universiteit van Gent. In 2004 studeerde ik af als klinisch psychologe.

Ik heb verschillende jaren als ziekenhuispsycholoog gewerkt, voornamelijk binnen de oncologie, maar ook andere diensten zoals geriatrie en fertiliteit.


Momenteel combineer ik mijn werk als zelfstandig psychologe in Medisch Centrum Oost met mijn privépraktijk. Daarnaast werk ik deeltijds in WZC De Buurt in Zoersel.

In 2016 volgde ik de opleiding tot kinderwens-counselor en postpartumconsulent. Dankzij mijn persoonlijke interesse heb ik mij gespecialiseerd in thema’s rond kinderwens, zwangerschap en ouderschap.

Verdere interesses zijn stress-gerelateerde klachten, burn-out, angst en depressie, verlies- en rouwverwerking, psychosomatische klachten.

Tarief consultatie: 50 euro/50 minuten (contant te betalen na elke sessie)

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP) en de Belgische Federatie van Psychologen (BFP).

Erkend psycholoog bij de Psychologencommissie. Erkenningsnummer: 782116384.

 

Zin om ons team te versterken?

Voor het uitbouwen van onze huisartsenpraktijk zijn wij op zoek naar verschillende collega’s om ons team te versterken. We denken hierbij in de eerste plaats aan psychologen/psychotherapeuten (doelgroep volwassenen en kinderen) maar ook een diëtist, tabakoloog of verpleegkundige kunnen hun plaats vinden binnen ons medisch centrum.

Denk je een meerwaarde te kunnen bieden voor de praktijk, aarzel dan niet om te solliciteren!

Aanbod:

  • Een zelfstandige activiteit waarbij wekelijks minstens één blok van 4 uur wordt gepresteerd. Uitbreiding naar meerdere uren mogelijk.
  • Elke namiddag en avond van maandag tot donderdag en ook op donderdagvoormiddag hebben we telkens één praktijkruimte ter beschikking.
  • Ondersteuning door de beide huisartsen en de mogelijkheid om gebruik te maken van het secretariaat en online afsprakensysteem.

Interesse? Stuur uw CV en motivatiebrief naar info@mcoost.be (uitsluitend voor administratieve doeleinden).

Bereikbaarheid van de praktijk

Oude Meirstraat 30 2390 Oostmalle

Met de wagen
De praktijk is enkel via de Herentalsebaan bereikbaar.
(niet via de Turnhoutsebaan)

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Ook met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.

Klik hier om de wegbeschrijving in PDF te bekijken.