afspraken bij dokters

Herhaalrecepten

Vanaf 1 januari 2020 verwacht de overheid dat we nog enkel elektronische voorschriften maken. Dit wil zeggen dat voorschriften via de computer in de cloud worden klaargezet. Elke apotheek kan vanaf 1 januari 2020 deze voorschriften zien door middel van het inlezen van uw identiteitskaart of IS+ klaart. (indien de software van de apotheker die toelaat)
Herhaalrecepten zijn voorschriften waarvan het medisch niet noodzakelijk is om bij uw arts langs te gaan. We willen hierbij op maat van de patiënt werken. Het is belangrijk dat u samen met uw huisarts hebt afgesproken wanneer wel of geen fysiek contact nodig is.
Herhaalrecepten kunnen telefonisch bij de secretaresse of via mail aangevraagd worden. Deze recepten zijn NOOIT dringend. Om zo min mogelijk fouten te maken en de telefoon te ontlasten, raden we aan bij voorkeur via mail te werken. U hebt hierbij zelf de keuze of u uw mail omwille van privacyredenen zou willen beveiligen of een gewone mail wenst te versturen. Een mail die beveiligd bij ons binnenkomt, beantwoorden wij sowieso beveiligd. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent hoe een beveiliging juist werkt. Hierbij is het noodzakelijk dat u zich registreert en met een beveiligd wachtwoord moet werken. Om een veilige mail naar ons te sturen kan u bijvoorbeeld volgende methode gebruiken: support.zivver.com/nl/login#.
Richtlijnen voor specifieke herhaalrecepten:

Medicatie Voorwaarde
Bloeddrukmedicatie De bloeddruk is gekend en staat goed, meting gebeurt door middel van bloeddrukmeting thuis of bij onze verpleegkundige.
Bloedverdunners De stollingswaarde in het bloed is gekend, u laat uw bloed controleren op de afgesproken tijdstippen.
Suikermedicatie Er is een regelmatige opvolging van uw suiker in het bloed en u bezoekt onze verpleegkundige op de afgesproken tijdstippen.
Allergiemedicatie Indien u merkt dat uw allergieklachten minder goed onder controle zijn met uw huidige medicatie, is het interessant om hiervoor een afspraak bij ons te maken. Indien het een gekend probleem is, dat goed onder controle is, is een afspraak niet nodig. Wij kunnen indien gewenst medicatie voorschrijven voor 1 jaar.
Anticonceptie Indien er vragen zijn over de pil, of indien men wenst over te schakelen naar aan ander anticonceptiemiddel, maak dan een afspraak bij ons om dit verder te bespreken. Indien u ondertussen gestart bent met roken (wat we natuurlijk zouden betreuren), is het belangrijk om ons hiervan op de hoogte te brengen. De pil en roken gaat niet samen. Dit geeft hogere kans op nevenwerkingen. Vanaf de leeftijd van 25 jaar, is het belangrijk om de 3 jaar een uitstrijkje te laten nemen. Hiervoor kan u ook bij ons terecht.

Bereikbaarheid van de praktijk

Oude Meirstraat 30 2390 Oostmalle

Met de wagen
De praktijk is enkel via de Herentalsebaan bereikbaar.
(niet via de Turnhoutsebaan)

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Ook met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.

Klik hier om de wegbeschrijving in PDF te bekijken.