Ik vertrek op vakantie en heb een PCR test nodig, waar kan ik terecht?

Indien je op reis naar het buitenland vertrekt, is het belangrijk om je goed te informeren. Voor reizen binnen Europa, surf je naar de website van re-open Europa. Op deze website kan je je volledige reisplan invullen en krijg je meteen te lezen wat de voorwaarden zijn.  Voor reizen buiten Europa surf je best naar de website van buitenlandse zaken en selecteer het land van bestemming.

Bekijk wat voorwaarden zijn. Indien een PCR test nodig is, controleer hoe oud de test mag zijn vóór vertrek. Vanaf 26 juni kan je een gratis code aanvragen via www.mijngezondheid.be Je maakt best een afspraak bij een privé-labo.

Lukt het niet om in te loggen met je identiteitskaart of itsme, dan kan je wel proberen in te loggen met je Helena-code. Beschik je nog niet over een Helena-code, dan kan onze praktijk je deze bezorgen. De Helena-code staat gekoppeld aan je emailadres en GSM-nummer.

Vanaf 12 juli kan je ook bij de apotheker terecht om een snelle antigeentest te laten uitvoeren. Let op: niet alle landen aanvaarden een snelle antigeentest! 

Voorlopig kunnen we je doorverwijzen naar de volgende apothekers waar je telefonisch een afspraak kan maken:

  • Apotheek De Zwaantjes, Antwerpsesteenweg 281, Westmalle, tel 03 312 02 37

  • Apotheek Tuytelaars, Antwerpsesteenweg 326, Westmalle, tel 03 312 06 25

  • Apotheek Aernouts, Statiestraat 6, Vlimmeren, tel 03 312 29 41

Let op: Deze test is op eigen kosten (ongeveer 30 €) en wordt niet in alle landen aanvaard. Meer info op https://www.apotheek.be/nl/News/Pages/Vanaf-maandag-kan-je-terecht-voor-een-sneltest-in-de-apotheek.aspx

Indien je een PCR test nodig hebt, kan je zelf een code aanvragen via www.mijngezondheid.be  en zelf een afspraak maken in een labo:

Bereikbaarheid van MCO

  • Oude Meirstraat 30, 2390 Oostmalle
    (Dokter Eggers, Dokter Hoste)
  • Oude Meirstraat 32, 2390 Oostmalle
    (paramedici: verpleegkundige, beweegcoach, …)

Met de wagen
De huisartsen zijn enkel via de Herentalsebaan bereikbaar, (niet via de Turnhoutsebaan)
De verpleegkundige is enkel via de Turnhoutsebaan bereikbaar.

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.