Ik ga op reis en wil mij laten vaccineren. Welke vaccins heb ik nodig?

Neem alvast een kijkje op de website van het tropisch instituut. Daar vind je alle informatie per land. Indien vaccinatie tegen gele koorts nodig is, kan dat alleen in het tropisch instituut gebeuren. Informatie over je reisapotheek, vind je ook hier.

  • Tetanus raden we bij iedereen aan, deze dient herhaald te worden iedere 10 jaar. Deze ligt gratis klaar op MCO en kan gezet worden door onze verpleegkundige.
  • Hepatitis A vaccinatie wordt afhankelijk van je bestemming aangeraden. 
  • Buiktyfus raden we minder en minder aan. Het breekt pas uit na 1 à 2 weken, meestal zijn de mensen dan al terug thuis in veiligere oorden. Bij een verblijf langer dan 2 weken, kan het wel interessant zijn, maar hoeft niet per sé.
  • Andere vaccinaties zijn meestal niet nodig.

Om te weten of je nog in orde bent met je eigen vaccinatie,  kan je dat terugvinden via mijngezondheid.be bij het item: mijn vaccinaties.

Heb je vragen, dan kan je ons contacteren. De noodzakelijke voorschriften kunnen na telefonisch overleg of via mail: dokter@mcoost.be  klaargemaakt worden. De vaccins worden door onze verpleegkundige gegeven. 

Indien een vaccin tegen gele koorts noodzakelijk is, dan moet je een afspraak maken in het Tropisch Instituut. Dit vaccin wordt niet in een huisartsenpraktijk gezet.

Bereikbaarheid van MCO

  • Oude Meirstraat 30, 2390 Oostmalle
    (Dokter Eggers, Dokter Hoste)
  • Oude Meirstraat 32, 2390 Oostmalle
    (paramedici: verpleegkundige, beweegcoach, …)

Met de wagen
De huisartsen zijn enkel via de Herentalsebaan bereikbaar, (niet via de Turnhoutsebaan)
De verpleegkundige is enkel via de Turnhoutsebaan bereikbaar.

Met de bus
Er is een bushalte op 400 meter van de praktijk op de Turnhoutsebaan. De praktijk is dan verder te voet bereikbaar via de Onze Lieve Vrouwstraat.

Met de fiets
Met de fiets is de praktijk zowel via de Turnhoutsebaan als de Herentalsebaan bereikbaar.